ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Společnost Vzdělávací centrum a Dluhová poradna, s.r.o. se sídlem Hlávkova 447/5, Ostrava,  PSČ: 702 00, IČ: 03498808, zapsané ve veřejném rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě, spisová značka C60254, (dále také „VCDP“), jako správce osobních údajů, Vás jako uživatele webových stránek www.dluhovka.cz  www.annatha.cz, informuje o níže popsaném shromažďování osobních údajů a zásadách ochrany soukromí.

Dále v textu se dozvíte zejména:

1.    Jaké Vaše osobní údaje budeme zpracovávat;

2.    Za jakými účely a jakým způsobem budeme Vaše osobní údaje zpracovávat;

3.    Komu mohou být Vaše osobní údaje předány;

4.    Po jakou dobu budeme Vaše osobní údaje zpracovávat a

5.    Jaká máte ve vztahu k ochraně Vašich osobních údajů práva.

V případě, že budete potřebovat kteroukoliv část textu vysvětlit, poradit anebo projednat další zpracování Vašich osobních údajů, můžete se na nás kdykoliv obrátit na e-mailové adrese lucie@annatha.cz

Rozsah zpracování osobních údajů

Když nás kontaktujete v souvislosti s poskytováním našich produktů a služeb, ať už přímo či prostřednictvím prostředků komunikace na dálku (telefon, e-mail, apod.), budete požádáni o poskytnutí určitých osobních za účelem zodpovězení Vašich dotazů, předsmluvní komunikace, resp. uzavření smlouvy. Těmito údaji mohou být zejména:

  • Vaše jméno a příjmení,
  • obchodní označení,
  • adresa nebo místo podnikání,
  • bankovní spojení,
  • identifikační číslo a daňové identifikační číslo,
  • telefonní číslo a/nebo
  • e-mailová adresa

Na našich webových stránkách Vás nesledujeme, takže se k nám dostanou jenom ty Vaše osobní údaje, které nám výslovně sdělíte.

Účel a způsob zpracování osobních údajů

Údaje, které nám poskytujete, používáme k tomu, abychom Vás kontaktovali zpět a poskytli Vám informace, o které jste nás požádali, nebo pro účely plnění našich povinností (ať už ze smlouvy o dodávce našich produktů a služeb s Vámi i na základě těchto informací v budoucnu uzavřené, nebo z příslušných obecně závazných předpisů). Veškeré osobní údaje jsou zpracovány zákonným a transparentním způsobem a jsou vyžadovány pouze přiměřené, relevantní a nezbytné údaje ve vztahu k účelu zpracování.

oskytnutí osobních údajů pro účely plnění smlouvy a poskytnutí osobních údajů pro účely odpovědi na Vámi vznesené dotazy nebo Vámi požadované informace jsou naším smluvním požadavkem, a jejich neposkytnutí může být důsledkem neuzavření smlouvy nebo neposkytnutí odpovědi na Vámi vznesené dotazy.

Osobní údaje budeme zpracovávat manuálně (tedy bez pomoci automatizovaných postupů) i automatizovaně, přímo prostřednictvím svých k tomu pověřených zaměstnanců. Bezpečí Vašich osobních údajů je pro naši společnost prioritou.

Kdo má k Vašim osobním údajům přístup

Vaše osobní údaje budeme jako správce zpracovávat VCDP. Vaše osobní údaje můžeme za výše uvedenými účely předat našim subdodavatelům, aby pro nás provedli jejich zpracování. Osobní údaje mohou být předány:

  • externí účetní;
  • externí advokátní kanceláři
  • obchodním partnerům, zejména dodavatelům zboží a služeb
  • zpracovatelům, kteří naší společnosti poskytují serverové, webové nebo IT služby.
  • zpracovatelům, kteří naší společnosti poskytují cloudové nebo služby sociálních sítí (facebook, google, youtube)

Všichni tito zpracovatelé Vašich osobních údajů jsou a po celou dobu zpracování zůstanou naší společností zavázáni k dodržování veškerých bezpečnostních opatření a zásad při nakládání s Vašimi osobními údaji, jimiž se řídí sama naše společnost.

Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu nezbytně nutnou, po kterou Vám budeme poskytovat naše služby či plnit vzájemnou smlouvu, nebo po dobu nezbytnou k plnění archivačních povinností podle platných právních předpisů, jako jsou například zákon o účetnictví, zákon o archivnictví a evidenci nebo zákon o dani z přidané hodnoty. Právě uvedené platí, pokud již jste nebo se v budoucnu stanete naším zákazníkem. Pokud se však naším zákazníkem nestanete (tzn. že k uzavření smlouvy o dodávce našich produktů a služeb nedojde), pak Vaše veškeré osobní (kontaktní) údaje v přiměřené době, nejpozději však do doby jednoho (1) roku od jejich poskytnutí, nenávratně zlikvidujeme.

Vaše práva plynoucí ze zpracování osobních údajů

Ve vztahu k námi prováděnému zpracování Vašich osobních údajů máte následující práva:

  • právo na přístup k osobním údajům;
  • právo na opravu;
  • právo na výmaz („právo být zapomenut“);
  • právo na omezení zpracování údajů;
  • právo vznést námitku proti zpracování; a
  • právo podat stížnost na zpracování osobních údajů.

Vaše práva jsou níže vysvětlena, abyste si dokázal/a udělat jasnější představu o jejich obsahu.

Všechna Vaše práva můžete uplatnit tak, že nás kontaktujete na e-mailové adrese lucie@annatha.cz

Stížnost případně můžete podat u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

Právo na přístup znamená, že si kdykoliv můžete požádat o naše potvrzení, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud jsou, pak za jakými účely, v jakém rozsahu, komu jsou zpřístupněny, jak dlouho je budeme zpracovávat, zda máte právo na opravu, výmaz, omezení zpracování či vznést námitku, odkud jsme osobní údaje získali a zda dochází k na základě zpracování Vašich osobních údajů k automatickému rozhodování, včetně případného profilování. Také máte právo získat kopii Vašich osobních údajů, přičemž první poskytnutí je bezplatné, za další poskytnutí pak může Zprostředkovatel požadovat přiměřenou úhradu administrativních nákladů.

Právo na opravu znamená, že nás kdykoliv můžete požádat o opravu či doplnění Vašich osobních údajů, pokud by byly nepřesné či neúplné.

Právo na výmaz znamená, že musíme vymazat Vaše osobní údaje pokud již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány, zpracování je protiprávní, vznesete námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování, nebo nám to ukládá zákonná povinnost.

Právo na omezení zpracování znamená, že dokud nevyřešíme jakékoliv sporné otázky ohledně zpracování Vašich osobních údajů, musíme omezit zpracování Vašich osobních údajů tak, že tyto můžeme mít pouze uloženy a případně je můžeme použít z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků.

Právo vznést námitku znamená, že můžete vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, které zpracováváme pro účely přímého marketingu nebo z důvodu oprávněného zájmu. Pokud vznesete námitku proti zpracování pro účely přímého marketingu, nebudou již Vaše osobní údaje pro tyto účely zpracovávány.

Tyto Zásady ochrany osobních údajů jsou účinné od 25.5.2018

Panely

panely se dají zobrazit pouze v určitých šablonách, které si zvolíte v administraci, úpravu panelu najdete v "pokročilém nastavení", do něhož se přepnete pomocí odkazu nacházejícího se v pravém horním rohu administrace, poté nabídka "Panely" v horní liště odkazů.